Dag Sandvik er død

Vårt medlem Dag Sandvik er død, etter en tids sykeleie, i en alder av 62 år.

Som skuespiller medvirket Dag bl.a. i rollen som «Tørres» i storfilmen «Bør Børson» og som «Olaves» i «Ungen», samt i flere «Olsenbanden»-filmer. En periode var han ansatt ved Det norske Teatret, senere var han frilans. I de senere årene så vi Dag bl.a. i rollen som uteliggeren i TV-serien «Fox Grønland» og i forskjellige reklamefilmer.

Gjennom mange år, fra han ble medlem i 1979, satte Dag sitt preg på vårt lille magiske miljø som gledesspreder! Alltid godt humør, alltid smilende. Før han ble alvorlig syk, var han nesten alltid på møtene. På arrangementene våre var han ofte ledsaget av sin kjære Grethe, og sammen har de to gitt mange av oss gode faglige tips, Dag om showmanship og presentasjon, Grethe om kostymer.

I mange år jobbet Dag som vikar i Egelos butikk i Tordenskiolds gate 12, og var en del av ekstrahjelpene som tro til i jule- og fyrverkerisesongen. Så mye gøy vi hadde sammen i den gjengen! Ellers hadde Dag ofte ene-ansvaret for Crazy Shop’en når Egelo var på sine mange reiser. Trofast og ærlig, og alltid hyggelig mot alle som kom til butikken. Så kom kundene tilbake og spurte etter «den hyggelige og blide mannen som var her sist..»

Dag laget en tryllekunstnerparodi som vi bl.a. fikk se som assisterende konferansier og iøynefallende scenearbeider under Egelos «Magi-Treff». Med denne karakteren, iført sjakett og med en utstoppet fugl hengende i snor over skulderen, deltok han også noen ganger i Norgesmesterskapet.

Denne karakterens navn gjenspeiler vel Dags livsmotto: «Max Moro». Slik var han, og det må være en oppfordring til oss alle. Takk Dag, for ditt nærvær og for at du ga oss – maks moro!

Dag Sandvik bisettes i Hasle krematorium, store kapell, fredag 7. september kl. 09.30.

Davido

Kommentarer

Bare medlemmer kan lese kommentarer og delta i diskusjonen.

Logg inn

Flere saker