Lund 2013

Magic Weekend

Det er fredag morgen 4. okt. Jeg og Konstantin møttes på Olvasgård for å vente på bussen som skulle frakte oss ned til Lund.

Allerede hadde Rune Carlsen og et par andre kommet seg ombord. Underveis plukket vi opp flere, Alexander Haugaas, Jonas Bøhn, Benjamin Granerud i tillegg til Stene Sulesund og datteren Camilla i Strømstad.

Vi hadde noen stopp underveis nedover, første like etter Göteborg. Her tok de fleste seg en matbit, satt og tryllet og bare lot praten gå. Underveis etter vi hadde passert Göteborg ble det liv å røre om bord i bussen. Vi trylla, filma, spøkte og rett og slett hadde det himla moro. Plutselig etter noen timer så var vi fremme i Lund. Vi sjekket inn og orienterte oss rundt. Men de fleste av oss duret rett inn i rommet til dealerene. Og der var det noe for en hver smak. Tror fakta de fleste av oss svidde av noen lapper som vanlig på en kongress.

Brendo og Silvana 2

Senere på fredagskvelden var det Late Night Show med Brendo & Silvana. Showet hadde tatt for seg cirkus som tema. Vi fikk se gamle gode triks og effekter i nye innpakninger. Ikke det beste akkurat sett med en tryller sine øyne, men heller bedre teatralsk. Fikk selv noen ideer og inspirasjoner takket være showet.

Etter Late Night Show ble jeg stående å prate og småtrylle sammen med Arne Nilson (eieren av Magic Bar), Boje Hoseth, Johan Ophaug og Hans Henrik Verpe. Noe senere ble det også litt mingling rundt om kring i lobbyen føre jeg tok natta, etter en lang artig dag.

Lørdag morgen samlet vi norske oss sammen under frokosten føre det igjen var tid for show igjen. Denne gangen var det Close Up showet som stod for tur. De som var med i showet var Lennart Green, Dennis Behr og Dani Da Ortiz. For å være helt ærlig, dette er noe av det beste jeg noen gang har sett. Spesielt da Dani Da Ortiz avsluttet showet. For maken til akt finnes neppe tror jeg. Sett med mine øyne er han den nye Tamariz om ikke nåtidens svar på Dai Vernon. For de vi fikk se var helt enestående og rått. Fikk selv gåsehud underveis i akten.

Lørdagen inneholdt også følgende seminarer: Brendo & Silvana og Christoffer Heart. Brendo & Silvana gjennomgikk ladningsteknikker til spongeballproduksjon, tørkle på tau, sjongleringsringer omgjort til ringspillet og en slags markert kort effekt.

Christoffer Heart 2

Christoffer Heart sitt seminar var basert på Zombie effekten. Han viste oss flere svevemetoder og grep, i tillegg til hvordan å bygge opp alt av rekvisittter. Han delte også av egne erfaringer på hvordan han valgte ut rekvisita til Zombie, og hva som var grunnen til at han valgte ut nettopp det han gjorde.

Senere på ettermiddagen ble det vist en film med Topper Martyn, som Love Melander stod for. Filmen handlet om at Love var på besøk hos Martyns antikk og alt mulig butikk i Stockholm. Topper Martyn fortalte mange artige episoder fra sitt liv og sin karriere. Tror nok det ikke bare var jeg som fikk en god latter under flere av episodene han fortalte om. Noe av det var for eks. om skøytekarrieren under Sonja Hennies isshow, kabaret shows og masse annet moro. Synd at ikke flere norske kom å så filmen. For den var faktisk ganske artig og spennende å se.

Etter filmen var det tid for middag. Selv satt jeg sammen med Arto Airaksinen. Broren til tidligere Fin Aspen, som kanskje flere av dere litt eldre i MCN kjenner til. Vi ble sittende å prate om gamle kongresser som eks. Magi Treff 92, Fism 06, Nordisk 93 og om masse om fotografi og teknikker for det. Så mange takk for tipsene Arto, og håper at vi kan sees igjen.

Middagen var over og det var tid for kongressen sitt høydepunkt sett med mine øyne, nemlig galashowet. Jeg tror sannelig at dette er det beste showet jeg har sett av alle de jeg har sett da jeg har vært i Lund. Spesielt disse aktene falt i smak hos meg, Ted Kim, Doble Mandoble og Yu Ho-Jin. Men for heller ikke å glemme de andre artistene også som var med på bidra til kanskje ett av de beste show jeg noen gang har sett. Så jeg vil gi en stor takk til Gay og crewet bak kongressen for ett absolutt ypperlig show.

I tillegg ble også El Duco award prisen delt ut av Steen Pegani. Prisen gikk denne gangen til Carl Einar Häckner, til stående applaus og trampeklapp i salen.

Senere samlet de fleste seg rundt bordene i lobbyen for å prate og mingle. For min del ble til at jeg ble stående å se på ett par av de svenske juniorene og Erik Nordvall briljere med sine kortkunskaper. Etter dette kom selveste Nils Arne Eggen innom i form av en parodi av Boje. Og Roy Narvestad parodiert av Hans Henrik Verpe. Så med andre ord ble det en artig slutt på en lang dag.

Ian Rowland 2

På søndagen fik jeg med meg Wake Up showet med Ian Rowland. Han er mentalist, og hadde også samarbeidet med blant annet FBI mener jeg det var. I forbindelse til saksoppklaring av løgner, manipulering og diverse annet. Og til de av dere som trodde at mentalmagi bare var sløve og langtrekkelig greier tar jaggu feil. For Ian Rowland gjorde alt med humor og god innlevelse fremfor oss i salen, rett og slett lett enkelt og underholdene sett med mine øyne.

Etter showet hentet vi koffertene og våre nye innkjøpte rekvisitter og satte oss inn i bussen igjen på vei hjemover. Underveis satt vi i gang en ett triks-konkurranse. Mange artige og kreative triks ble vist. Blant annet valgt kort sittende fast på Kevin Buers krykke for å nevne noe av det. Vinneren ble Torgeir Rørvik etter at dommer Alex hadde tatt sin avgjørelse.

Til slutt vil jeg gi en stor takk til Sigves far for transporten tur/retur Lund, og for samværet med dere alle om bord på bussen. Tusen takk for en kjempetur, og håper at dette eventuelt kan bli en tradisjon for oss i MCN i årene som kommer.

Mvh

Tommy Chrissell Albertsen

Under ser du bildeglimt fra kongressen og flere bilder følger i dagene som kommer.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Bare medlemmer kan lese kommentarer og delta i diskusjonen.

Logg inn

Flere saker