Tore Torell er død

Mandag 7. mai 2018 sovnet Tore Torell stille inn i sitt hjem etter en lengre tids sykdom, omgitt av sin nære familie. Han ble 76 år gammel.

 

tore_torell

 

Tore Torell, født Tore Herman Bråten, var Norges mest profilerte og berømte tryllekunstner gjennom tidene. Han startet med trylling som 11-åring, og var profesjonell tryllekunstner gjennom størstedelen av sitt liv. Han var kjent og kjær i det ganske land etter å ha underholdt det norske folk med sin magi på utallige TV-opptredener samt ved utallige besøk på utallige store og små steder i Norge. Han mottok i 2011 Kongens fortjenestemedalje i sølv for sin innsats i kulturlivet.

Tore Torell ble medlem i den Magiske Cirkel Norge på femtitallet, og var en aktiv bidragsyter i foreningen i en lang årrekke. I 2013 ble han utnevnt til Evig Medlem.

Vi takker Tore Torell for magien og lyser fred over hans minne.

Tore Torell bisettes tirsdag 15. mai kl 13.00 i Orelund Kapell, Sandefjord

 

Minneord v/Alexx Alexxander

I går var en trist dag. Kjære Nina ringte meg og sa at nå døde Tore for noen minutter siden. Han sovet inn stille og fredfullt. Jeg har vært så heldig å få ha et nært vennskap med en mentor og legende gjennom mange år. Et forbilde og et medmenneske som vil bli dypt savnet. Men han etterlater seg spor som alltid vil bli husket. Tore var en av de mest generøse og fordomsfrie menneskene jeg har kjent. Jeg har vært så heldig å få med meg hans tips og råd i alt jeg har gjort og han har fulgt min reise på nært hold.

Jeg ble kjent med Tore da han spurte meg om han kunne få et par av duene mine. Han og Nina hadde akkurat flyttet til Sandefjord og vi var naboer siden jeg på det tidspunktet bodde i Tønsberg. Siden den gang har vi vært venner.

Jeg vil få takke deg Tore for alt du har gitt meg og for den du har vært. Det har virkelig vært en ære og kjenne deg og få ha deg i livet mitt. Du har gjort en stor forskjell for så mange, og banet vei som ingen andre har klart. Du har stått ut som en ener og vil for alltid gjøre det.

Hvil i fred min kjære venn.

Respektfullt, din venn Alexx

Kommentarer

Bare medlemmer kan lese kommentarer og delta i diskusjonen.

Logg inn

Flere saker