Norsk Tryllemuseum

Norsk Tryllemuseum dokumenterer norske tryllekunstneres historie.

Norsk Tryllemuseum ble etablert i 1996 under navnet Norsk Trylle-Arkiv.

Hensikten var å ta vare på den norske tryllekunstners historie ved å samle plakater, avisomtaler, programmer, reklamekort og fotografier.

Fikk egne lokaler

Da museet på vårparten 2001 fikk våre egne lokaler i Munkedamsveien 65B, begynte det også å samle og registrere rekvisitter, kostymer og annet utstyr som har tilhørt norske tryllekunstnere.

Trylle-arkivet åpnet sin første permanente utstilling 9. desember 2001. Samtidig endret det navn til Norsk Tryllemuseum.

Museets utstilling skal forsøke å vise et tverrsnitt av norsk tryllehistorie og skal være åpent for alle interesserte.

Et levende museum

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å besøke museet på en søndag; et museum som stadig er under utvikling og er derfor blitt et levende og et spennende museum.

Norsk Tryllemuseums arkiv skal være tilgjengelig for trylleinteresserte og andre som ønsker å forske eller studere tryllehistorien.

Dokumenterer tryllehistorie

Norsk Tryllemuseums formål er å dokumentere norske tryllekunstneres historie ved å samle og registrere plakater, reklame, foto, avisomtaler, programmer, tryllerekvisitter, kostymer m.m. som har tilhørt eller har hatt tilknytning til norske tryllekunstnere.

I tillegg samles tilsvarende materiell om utenlandske tryllekunstnere som har besøkt Norge. Bøker, video, film, lydkassetter o.l. er også en del av samlingen.

Hvis mulig skal publikum også få oppleve litt trylling ved besøk på museet.

NRK på besøk

Radioprogrammet «Norgesglasset» på NRK P1 laget reportasje fra Norsk tryllemuseum, som ble sendt på MCNs 80-årsdag 21. oktober 2008.

Last ned reportasjen som MP3-fil

(Publisert med tillatelse fra reporter Sjur Sætre)