Slik kommer du videre som tryllekunstner

Du har lært og opptrådt med noen nybegynnertryllekunster og fått blod på tann, men hva gjør du for å lære mer og bli bedre?

Her er noen tips:

Bli medlem av en trylleforening

Søk om opptak i Magiske Cirkel Norge!

Under medlemskap kan du lese om noen av fordelene du får ved å være medlem.

Hvis du ennå ikke har oppnådd nødvendig nivå for å bli medlem, hjelper vi deg gjerne med råd om hva du bør gjøre for å komme videre og søke om opptak siden.

Se tryllekunstnere live

Prøv å oppleve og erfare så mye trylling du bare kan. Benytt muligheten til å se tryllekunstnere som opptrer i ditt område. Følg med i avisene. De fleste tryllekunstnere synes det er hyggelig å bli oppsøkt etter forestillingen av noen som er seriøst interessert i trylling.

Men vent til den som har opptrådt har gjort seg ferdig og pakket sammen – og husk på å respektere tryllekunstnerens tid. Still gjerne noen spørsmål og be om råd for å komme videre fra nivået du befinner deg på nå.

Se magi på tv

Pass også på når det er trylling på fjernsynet. Det kan være lurt å alliere seg familie og venner og få dem til å varsle deg hvis de kommer over noe.

Tidligere var det ganske oversiktlig å følge med på hva som skulle komme på fjernsynet de nærmeste dagene, men i dag er det ikke uvanlig med 20 fjernsynskanaler.

Hvorfor ikke gi de beste tipserne dine en liten oppmerksomhet? Alternativt kan du følge med på svenske Tommy Aarnas TV-guide, som holder en godt orientert om hva som vil bli vist av trylling på TV i nærmeste fremtid.

Selv om det er fristende å etterligne tryllekunstnere man liker, bør du ikke falle for fristelsen. Originaler er bedre enn kopier.

Grav deg ned i tryllebøker

Magic for Dummies er en god nybegynnerbok.

Mange biblioteker har mange gode bøker om trylling i hyllene. Når du har lest ut disse, kan du for eksempel gå inn på en norsk eller utenlandsk internettbokhandel og søke etter bøker som går et par skritt videre. Her et par forslag:

Siden, når du er blitt mer avansert og vil lære mer, kan du gå over til bøker som selges gjennom trylleforhandlere.

Disse bøkene forutsetter at du har forkunnskaper og har nådd et visst nivå som tryllekunstner.

De er skrevet av erfarne artister som deler sine triks, rutiner og erfaringer med deg.

Les trylleblader

Du vil lære mye fra trylleblader. De fleste trylleforeninger har sine egne tidsskrifter forbeholdt medlemmene. Magiske Cirkel Norge utgir det månedlige nyhetsbrevet Den lille Magikeren.

I tillegg mottar alle MCN-medlemmer Pegasus Plus fra det danske tryllefirmaet Pegani hver måned. Bladet inngår også i medlemskapet til vår søsterforening Magisk Cirkel Danmark. Pegani selger dessuten løse nummer og fast abonnement på Pegasus til trylleinteresserte som ikke er medlem av noen forening.

De to største tryllemagasinene i verden, både i opplag og antall sider i hvert nummer, er amerikanske Magic Magazine og Genii.

Disse inneholder nyheter, reportasjer, intervjuer, triksbeskrivelser, en rekke faste spalter og anmeldelser av tryllebøker, -triks og -videoer.

Oppsøk tryllebutikker

Dessverre finnes det ikke så mange tryllebutikker det er mulig å besøke. Her til lands finnes det ingen, men i Horsens i Danmark finner du Pegani og utenfor Halmstad i Sverige ligger Gycklaren.

Heldigvis finnes det postordreforretninger i tillegg. Via internett er det i dag mulig å gå på virtuelt besøk til trylleforhandlere over hele verden.

Her i Norge har vi en håndfull butikker som selger via nett: Crosby Magic, Studio Curty, Fun Import og Gaffshop. Også Paul Rocks har et lite utvalg eksklusive tryllerekvisitter.

Andre tips

  • På internett finnes det mange trylleressurser. Til høyre ser du webadresser til flere nyhetstjenester og trylleportaler
  • Ta et kurs. Noen tryllekunstnere tilbyr av og til nybegynnerkurs i samarbeid med lokale kursarrangører. Ta kontakt med oss for å høre om det arrangeres et kurs i nærheten av deg. Som medlem av MCN får du mulighet til å delta på kurs for viderekomne, hvor du blant annet lærer mer om temaer som presentasjon, sceneteknikk og markedsføring.
  • Trylleforhandlere selger opplæringsvideoer laget av profesjonelle tryllekunstnere. Via disse kan du tilegne deg mye kunnskap.