Trylleåret 2019

Et nytt år er gått for MCN som for alle andre. Idet vi skriver 2020 og et nytt tiår er det på tide med et tilbakeblikk på året som var.

Nytt styre

Den mest påtagelige forskjellen på 2020 og 2019, er nok at Håkon Esplo, etter mange år i trofast tjeneste, på årsmøtet annonserte at han trakk seg som President av Magiske Cirkel Norge. Dermed var det duket for nyvalg av så vel Presidentkandidaturet som Visepresident- og Kassererposisjonene. Mikael Hedné ble som kjent valgt inn som ny President for MCN, og hans Styre kan du lese mer om her.

Magic Club, Biblioteket og Møteaktiviteter

I tillegg til å ha produsert de splitter nye nettsidene du nå sitter og leser fra, har det nye Styret på ingen måte ligget på latsiden når det gjelder vedtak og handlekraft i året som gikk. Den kanskje mest gledelige nyheten for medlemmer av MCN, er at det i 2019 ble forhandlet fram en rabattordning for klubbens medlemmer på Magic Club. Medlemmer av MCN får nå 50% rabatt på billettene til showene i magiens nye storstue på Torshov, og Styret vil rette en stor takk til ildsjel og primus motor Davido for at han ønsket å bli med på ordningen!

Magic Club på Torshov

En annen nyhet, om enn mer usynlig i det daglige for medlemmene, er at Styret ila 3 runder har tømt hele biblioteket på Sagene i Oslo for skrot som har samlet seg der oppgjennom årene. Tilbake står kun det som hører hjemme i et bibliotek, og en viktig oppgave for Styret i 2020 vil være å få på plass en besøksordning der medlemmene kan møte opp og bla i / låne med seg materiell fra biblioteket. Styret har sett på det som stor skam at biblioteket i praksis har ligget brakk og tar derfor mål av seg til å revitalisere dette ila tiden som kommer. Steg én har nødvendigvis vært oppryddingen, og du kan lese mer om denne på følgende lenke.

Av møteaktiviteter kan MCN skilte med 3 tilstelninger under det nye Styret. Én videreføring av det forhenværende Styrets ordning med Hovedsamlinger, et improvisert møte som erstatning for Pop Haydns kansellering og det tradisjonsrike julebordet. På Hovedsamlingen var Kevin Lunde, Mikael Hedné, Rune Carlsen og Hans Henrik Verpe gjester med hhv. diskusjonsforum og foredrag på agendaen. I tillegg hadde Styret fløyet inn Stefan Eriksson fra Sverige som stilte med workshop og salg av hemmeligheter etterpå.

Et yndet supplement til de faste møtene og/eller hovedsamlingene har de siste årene vært Rune Carlsens hjertebarn MCN Live – en livestrømmetjeneste på MCNs Facebooksider, der interessante og kjente gjester bidrar med påfyll i kjent workshop-stil. Det nye Styrets MCN kunne by på én slik live-begivenhet i året som gikk, men Carlsen lover flere i året som kommer!

Julebordet

Magiske Cirkels julebord for 2019 fortjener sitt egne avsnitt i dette innlegget. Ikke fordi Styret gjorde en så fantastisk jobb med det, men heller det motsatte. Pga. uforutsette forhold internt i Styret gikk dets opprinnelige planer om å arrangere julebord på Caféteatret i vasken. Dermed spøket det en stund for hele arrangementet.

Heldigvis for Styret og alle andre medlemmer av MCN, seilte Hans Grane og Christian Wedøy opp i tolvte time med en svært fortreffelig løsning. De trommet, på helt eget initiativ, sammen et fullverdig julebord med både lokale, velkomstdrink, juletallerken og underholdning og tilbød seg dessuten å ta økonomisk risiko. Velkomstdrikken var på Grane og Wedøys regning, og var man usikker på om man kunne håndtere egenandelen sin, tok de like gjerne den óg.

Ahmed Mamow
Komiker Ahmed Mamow i full utfoldelse på scenen med svært treffende observasjoner av tryllere.

Som underholdning hadde duoen blant annet booket inn standupkomiker Ahmed Mamow. Mamow er en glitrende stjerne på den nye standuphimmelen og står jevnlige på Latter og andre prestisjefylte klubbscener rundt om i landet.

Mamow hadde med seg sin karakteristiske sjarm og et sett særdeles treffende observasjoner om tryllekunstnere som gruppe. At humoren hans slo an var det ingen tvil om, noe som kom til uttrykk gjennom publikums kontinuerlige gapskratt gjennom forestillingen. Det verserte bred enighet blant de fremmøtte om at det var et friskt pust med humor som underholdning på julebordet.

I tillegg til komiker Ahmed Mamow, kunne arrangørene av julebordet by på sjonglering i særklasse med Christiaan van de Burgt fra Nederland. Med sine imponerende jøglerier var han et yndet innslag for alle de fremmøtte på det svært vellykkede julebordet!

Styret i MCN vil rette en enorm takk til Grane og Wedøy for at de reddet julebordet. Som President Mikael Hedné også gjorde rede for i sin juletale på det tradisjonsrike arrangementet, er miljøer som vårt helt avhengige av ildsjeler og aktive medlemmer. Folk som er villige til å gjøre en dugnadsartet innsats for felleskapets beste. Det er fremfor alt Davidos Magic Club et prangende eksempel på. Akkurat som at Magic Club ikke ville eksistert uten Davido, ville i dette tilfellet MCNs julebord aldri blitt noe av om ikke det var for den reddende duo.

Med disse ord vil Styret i Magiske Cirkel Norge få takke for året som har gått og ønske alle sine medlemmer et begivenhetsrikt og fantastisk 2020!

Vi sees!